Innerlijke rust vinden

Innerlijke rust vinden 

Na het lezen van dit blog weet jij wat je kan doen om meer innerlijke rust te vinden. Hoe jij dagelijks even bij jezelf kunt inchecken en daardoor meer rust vindt.

Wat je niet nodig hebt als je innerlijke rust wilt vinden

Laat problemen niet overheersen 

Iedere dag heeft z’n eigen uitdagingen. Aan jou de keus hoe je met deze uitdagingen om gaat. Het leven kan je op twee manieren zien. Het glas is halfvol of het glas is halfleeg. Hoe kies jij te leven? Als je kiest voor het halfvolle glas kies je voor positiviteit en dat is je eerste stap naar leven vanuit innerlijke rust.

Stress, spanning en negatieve gedachten

In het dagelijks leven gebeuren er regelmatig dingen die je rust verstoren. Stress, spanning en negatieve gedachten verlagen je geluksgevoel en innerlijke rust. Misschien herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande zinnen.

 • ‘Dit kan er ook wel bij.’
 • ‘Het eten is verbrand! De rest van de avond is naar de #*&^#.’
 • Je staat op en stoot je teen en denkt: ‘Dit wordt zo’n dag’.
 • ‘Waarom is het altijd druk als ik haast heb?’
 • ‘Ik voel me kapot.’
 • ‘Mijn schouders en nek zitten helemaal vast.’

Zie de uitdagingen niet als een probleem. Ervaar de gevoelens die erbij komen kijken en accepteer het. Ga er niet tegenin. Zie het als signalen om dichter bij jezelf te blijven en check in bij jezelf.

Inchecken bij jezelf helpt jou innerlijke rust vinden

Op een dag viel het me op dat ik een aantal dingen deed om terug te komen bij mezelf en daardoor mijn rustpunt vond. Ik vind het een soort inchecken bij jezelf. Ik gebruikte het op veel verschillende momenten en het begon me op te vallen dat ik altijd de keus had om te kiezen voor meer rust. Op ieder moment in het leven is de keus er.

Deze incheck momenten deed ik op verschillende manieren en zorgen voor magische momenten. Ja echt waar zo voelen ze. Ik heb je beloofd te vertellen hoe je meer innerlijke rust kunt vinden. Ben je er klaar voor?

Hoe werkt het inchecken bij jezelf om innerlijke rust te vinden?

Je kunt altijd kiezen voor rust door deze methode toe te passen met verschillende elementen. Het is maar net wat je op het moment nodig hebt en welke manier jij prettig vindt. De elementen zijn: je ademhaling, lichaam, gedachten, emoties en in het hier en nu zijn.

Door eerst bewust te worden van je ademhaling en/of lichaam kom je automatisch terug naar het hier en nu. Op dat moment kun je ervoor kiezen om nog wat verder te gaan en bewust te worden van je gedachten of je emoties. Zodat je gedachten of emoties kunt loslaten. Dit om het negatieve niet onbewust te laten overheersen. Ook kun je ervoor kiezen om in het hier en nu te komen en zonder oordeel echt aanwezig te zijn in het moment. Want in het hier en nu is alles goed.

Wanneer je dit beheerst heb je weer controle over je eigen leven en vind je innerlijke rust.

Dit gebeurd er wanneer je dit gaat toepassen:

 • Leren genieten van de kleine dingen.
 • Je ademhaling gebruiken in lastige situaties. 
 • Bewust worden van je lichaam en spanning loslaten.
 • Negatieve gedachten omzetten naar positieve. 
 • Emoties toelaten.

Zo simpel is het echt om innerlijke rust te vinden

Het mooie is dat het zo simpel is dat het voor iedereen toepasbaar is. Je hoeft nergens heen. Je kunt het er altijd bij ‘pakken’ wanneer jij het nodig hebt. 

Door meditatie kun je dit jezelf super makkelijk aanleren en je innerlijke rust vinden.

Ben jij klaar om innerlijke rust te vinden? Met de 5 gratis mini meditaties kun jij hier meteen mee beginnen. Je kunt je hier aanmelden voor deze meditatiechallenge en je ontvangt direct toegang.


Ps: wil je liever een persoonlijk traject? Vraag dan een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken of ik je verder kan helpen. 

Over de schrijver
Innerlijker rust coach voor vrouwen met dromen.
Reactie plaatsen