Innerlijke rust: Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Innerlijke rust: Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en meer rust nodig hebt in jou leven? Ik geloof dat wanneer je de juiste basis voor jezelf hebt gevonden, je meer rust ervaart. Het gaat niet om de tools, maar om wat jij nodig hebt. En het gaat erom dat je weet hoe je dit in jouw leven toepast. Het gaat niet om de kennis, maar om het doen. Rust moet een gewoonte zijn, niet iets wat alleen voor vakantie is. Dat gevoel wat je op vakantie hebt mag je vaker ervaren in je leven en dat kan zolang jij weet hoe.

Ben jij klaar om te kiezen voor meer rust?

Het is belangrijk dat je zelf bewust de keuze maakt en dat je klaar bent met stress, spanning, altijd aan staan, en het gehaaste en opgejaagde gevoel.

Waardoor weet je dat het tijd is voor meer rust in je leven?

Er zijn meerdere signalen waardoor je kan checken of het inderdaad zo is dat je meer rust nodig hebt. Het kunnen verschillende dingen zijn. Ik noem een aantal op. Je slaapt slecht, je hebt geen rust in je hoofd, je voelt dat dit niet het leven is wat je wilt, je ademhaling is niet rustig, je hebt veel verschillende lichamelijke kwalen, je leeft in een waas, je vind het lastig om je emoties toe te laten, je voelt je snel geïrriteerd, je denkt negatief, je bent merendeels niet aanwezig in het hier en nu. Herken jij je in meerdere van bovenstaande punten? Dan is het prioriteit dat je zorgt voor meer rust in je leven.

Waar moet ik beginnen voor meer rust?

Het is belangrijk om te kijken waar je nu staat. Hoe gaat het echt met je? Niet het standaard het gaat wel goed antwoord. Maar hoe voel je je? Hoe sta je in het leven? Hoe is een gemiddelde dag voor jou? Verlopen je dagen soepel of voelen ze zwaar?

Het is belangrijk om voor jezelf inzichtelijk te krijgen hoe het nu echt met je gaat. Vanaf dat punt kun je de meeste verandering brengen. Je kunt dat zelf doen door alles op papier te schrijven en bij jezelf door te vragen. Zodat je erachter komt wat ervoor zorgt dat je geen of niet genoeg rust hebt

3 dingen die je zal kunnen doen voor meer rust

1. Slaap is de belangrijkste factor

Je kent het vast wel wanneer je niet goed hebt geslapen ben je de volgende dag prikkelbaar. Het is belangrijk dat je in de avond zorgt dat je vanuit rust in slaap valt. Je lichaam en geest hebben dit beiden nodig. Wanneer een goede nachtrust weg valt zullen snel andere complicaties optreden. Wist je dat veel ziekten kunnen voorkomen wanneer je goed slaapt? Kijk dus goed naar wat jij doet voordat je gaat slapen. Zorg je ervoor dat je lichaam naar een ruststand gaat of bouw je de spanning op voor je lichaam? Een aantal voorbeelden waarbij je je lichaam niet naar rust brengt zijn koffie drinken voor het slapen en bijvoorbeeld spannende films kijken. Als je vanuit deze energie gaat slapen is het lastiger voor je lichaam om lichaam en geest volledig tot rust te brengen.

2. Hoe voel jij je door de dag heen?

Op een dag is er altijd meer dan genoeg te doen en er is altijd tijd tekort, toch? Als je leeft vanuit het gevoel dat er altijd nog iets is wat je moet doen en dat er nooit genoeg tijd is dan zul je dit ook in je lichaam doorvoelen. Waar je mee kunt oefenen is door een paar keer per dag even terug te komen naar het hier en nu. Belangrijk is dat je momenten creëert dat je bewust even terug komt. Dit kan op verschillende manieren en verschillende momenten. Het is belangrijk dat je begint met wat bij je past en door klein te beginnen zul je voor jezelf steeds vaker dit soort momenten creëren waardoor je ook veel meer rust gaat ervaren. Je zal terug kunnen komen door bewust te zijn van je ademhaling, je lichaam, je gedachten, je emoties of door met je zintuigen aanwezig te zijn in het moment.

3. Zeg jij genoeg Ja tegen jezelf?

Wanneer je in je leven veel doet omdat je vindt omdat je het moet in plaats van omdat je het wilt zal je energie leeg gaan lopen. Ik heb een aantal vragen waardoor jij dat voor jezelf kan checken. 

 • Durf jij nee tegen anderen te zeggen? 
 • Doe je vaak iets waarvan je vind dat het moet, maar is het wel echt zo?
 • Loop jij leeg bij bepaalde activiteiten?
 • Weet je wat jouw belangrijkste waarden zijn? 

Wat doen deze vragen met je? Heb je jezelf deze vragen eerder gesteld of is dit nieuw voor je? Denk rustig na over deze vragen en neem ze mee je week in. Word je bewust van hoe jij je leven hebt ingedeeld en wat er anders moet om meer te leven vanuit rust. 

Heb je een overwhelming gevoel na het lezen van deze vragen? En weet je niet goed waar je moet beginnen? Vaak komt verandering sneller wanneer je het niet alleen doet.

Ben je klaar met de onrust en wil jij vanaf nu echt meer rust in je leven? Ik help je in 7 dagen naar meer rust. Samen gaan we kijken naar welke punten in jouw leven zorgen voor onrust en gaan we zorgen voor een goede, gezonde basis. 

Wat leveren deze 7 dagen jou op?

 • Je weet waar je staat en wat je nodig hebt.
 • Je kunt ’s avonds vanuit rust in slaap vallen
 • Je leert hoe je meer rust in je hoofd krijgt
 • Je weet wat jij belangrijk vindt in je leven en waar je wel en geen energie uit haalt
 • Je weet hoe je door de dag heen meer rust kunt inbouwen

Doordat je een kort intensief traject in gaat is dit waarop je daadwerkelijk gaat zorgen voor verandering.

Wat ontvang je bij Meer rust in 7 dagen?

 • Een uitgebreide persoonlijke Innerlijke Rust check.
 • Toegang tot het online programma Kickstart voor Innerlijke Rust waarbij je toegang krijgt tot opdrachten die je altijd weer in je leven kunt toepassen.
 • Mails die je inspireren en motiveren bij de opdrachten.
 • 7 dagen lang chat support voor al je vragen. Ik ben jouw persoonlijke cheerleader of stok achter de deur, hoe jij het noemen wilt!
 • Een doorbreeksessie waarbij je oude patronen voorgoed achter je laat.

Voel jij een ja? Ga hier naar de pagina om je aan te melden voor Meer rust in 7 dagen en we plannen samen jouw startdatum in.


Over de schrijver
Innerlijker rust coach voor vrouwen met dromen.
Reactie plaatsen