Emoties toelaten - 3 tips

3 tips om emoties toe te laten

Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je lichaam.

Hoe laat ik emoties toe? In dit blog geef ik 3 tips om emoties toe te laten. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om emoties toe te laten. Grote kans dat ook jij dit niet hebt geleerd en het lastig vind om bij je gevoel te blijven, anders was je niet op deze pagina. 

Ik geloof dat het nodig is iedere dag bewust te zijn van je emoties. Niet alleen de grote emoties, maar juist die kleine subtiele gewaarwordingen. En nee met bewust zijn van je emoties en deze dagelijks waarnemen bedoel ik niet dat je emotioneel bent. Het is juist de meest pure vorm van leven. Echt leven, voelen, want je bent geen robot.

Zorg ervoor dat je de drie tips om je emoties toe te laten niet alleen leest, maar het ook gaat uitproberen zodat jij leert je emoties te waarnemen.

Tip 1 Emoties toelaten door yoga-oefeningen

Yoga is de manier om dichter bij jezelf te komen en meer te leren voelen. Door de bewegingen en de stilte leer je echt aanwezig te zijn en de emoties die opkomen aandacht te geven en er te laten zijn. Yoga oefeningen helpen je om vanuit de stilte weer te voelen. Een mooie yoga oefening hiervoor is de kindhouding. In de kindhouding keer je echt even terug naar jezelf door jezelf af te sluiten van de wereld. De kindhouding is een fijne houding die je ook in bed voor het slapen gaan kunt doen of in de ochtend als je wakker wordt. In onderstaande video begeleid ik je met mijn stem.

Tip 2 Alle emoties op papier

Schrijven is een prachtige manier om woorden te geven aan wat je voelt. Wanneer je je pen op het papier zet en zonder nadenken begint te schrijven merk je dat er veel meer woorden uit je pen komen dan je had verwacht. Het gaat hier echt om schrijven op papier, hierdoor kun je echt je emoties toelaten. Op papier schrijven werkt toch anders dan wanneer je typt, je komt dichter bij je gevoel. In het begin kan het misschien kwetsbaar voelen, maar geloof me het opschrijven van je gevoelens geeft rust.

Tip 3 Emoties toelaten door meditatie

Meditatie is voor mij de manier waardoor ik heb geleerd emoties door de dag heen waar te nemen. Als je mediteert leer je aanwezig te zijn en toe te laten wat er is en dit te accepteren. Je leert waar te nemen wat er van binnen afspeelt door stil te zijn en dat kan zelfs binnen een paar seconden. Door meditaties waarbij je bij jezelf blijft leer je dit ook zelf in je dagelijks leven toe te passen en leer je emoties snel toelaten. Het klinkt zo cliche om te zeggen, maar het is echt zo door meditatie kom je dichter bij jezelf.

Als je dagelijks één van de 3 tips doet, zul je merken dat je steeds makkelijker je emoties toelaat en loslaat. Gewoon door ze er te laten zijn. En hierdoor ga je zoveel meer rust vinden. Om je op weg te helpen heb ik een gratis meditatie emoties toelaten en loslaten. Hierdoor leer je weer voelen.

Met deze 3 tips om je emoties toe te laten kom je weer een stap verder, één ding: je moet het wel DOEN om het te ervaren. Experimenteer, probeer uit en kijk wat het beste bij jou past.

Vergeet de meditatie niet te downloaden! Klik op deze link voor de meditatie emoties toelaten en loslaten.

Over de schrijver
Innerlijker rust coach voor vrouwen met dromen.
Reactie plaatsen